Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Πραγματοποίηση επίσκεψης Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας στο Ν.Κιλκίς

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας στο Ν. Κιλκίς. Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε το Πολεμικό Μουσείο του Κιλκίς ίσως το παλαιότερο μουσείο απ' όσα ίδρυσε το Γ.Ε.Σ, καθώς λειτουργεί από το 1966.Εκεί μας υποδέχθηκε ο Δκτής της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας "ΠΟΝΤΟΣ", Τξχος κ. Καπραβέλος Π. με τους υπευθύνους του Μουσείου όπου αφού μας καλωσόρισαν, μας ενημέρωσαν αναλυτικά για την σημασία και το ρόλο του Μουσείου, μας ξενάγησαν στους χώρους του όπου είδαμε από κοντά σημαντικά εκθέματα όπως τις σημαίες των πολεμικών σχηματισμών (μεραρχιών και συνταγμάτων), που έλαβαν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα του Συνταγματάρχη Αντωνίου Καμπάνη, που έπεσε μαχόμενος. Εκτίθενται επίσης το ξίφος και τα κιάλια του, χτυπημένα και αυτά από το ίδιο φονικό θραύσμα οβίδας που τον βρήκε. Ακόμα εκτίθενται οπλισμός από αραβίδες, ξίφη, πιστόλια, μετάλλια του ελληνικού και βουλγαρικού στρατού και στολές Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών του 1913 καθώς και διάφορα προσωπικά αντικείμενα πεσόντων μαχητών. σε διαδραστικό χάρτη υπάρχει όλη η κατανομή των ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων,πώς παρατάχθηκαν στην μάχη και πώς διαδραματίστηκε αυτή μέχρι τέλους. Μετά την αναλυτική ξενάγηση περπατήσαμε μέχρι το Ηρώο πεσόντων στον αύλειο χώρο του Μουσείου όπου ο πρόεδρος μας κ. Κων/νος Καραδήμας κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Συνδέσμου μας, και συγκινημένοι τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο αποτίοντας ύστατο φόρο τιμής και σεβασμού σε όλους αυτούς που υπερασπίστηκαν και έπεσαν μαχόμενοι στο πεδίο της μάχης.
Μαζί μας πάντα από την πρώτη στιγμή & τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς που μας ακολουθούσαν στην περιήγησή μας στο Ν. Κιλκίς & συγκεκριμένα οι κ.κ. Παντελίδης Λάζαρος και Νικόλαος Σερασκέρης.
Επόμενος σταθμός το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στους πρόποδες του Λόφου του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς και κατατάσσεται στα αξιολογότερα της Ελλάδας. Η επιφάνειά του είναι σχετικά μεγάλη και ξεπερνά τα 1.000 τ.μ. και έχει δύο ορόφους.Η υγρασία παραμένει σταθερή στο 95% και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 15-17 βαθμούς Κελσίου.Αποτελείται από ασβεστολιθικά πετρώματα που χρονολογούνται πριν από 235 εκατομμύρια χρόνια. Η δημιουργία του σπηλαίου άρχισε όταν το νερό της βροχής κατάφερε να περάσει μέσα στα πετρώματα ελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα με αποτέλεσμα την διάβρωση του πετρώματος από την όξινη δράση του.Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από τον λατόμο Γεώργιο Παυλίδη το 1925. Η πρώτη χαρτογράφηση έγινε από την Άννα Πετροχείλου το 1930 & το 1986 έγινε επισκέψιμο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η είσοδος των μελών μας στο σπήλαιο έγινε με δαπάνη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Στη συνέχεια καταλήξαμε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς όπου και γευματίσαμε. Να ευχαριστήσουμε στο σημείο αυτό το προσωπικό της για την φιλοξενία και τους νόστιμους μεζέδες και φαγητά της. Μετά το γεύμα μας τα μέλη του ΣΕΑΝ Κιλκίς μας χάρισαν αναμνηστικά δώρα για το Σύνδεσμό μας και ο Πρόεδρος μας τους παρέδωσε τιμητική πλακέτα για την άψογη φιλοξενία και περιποίηση όλης της αποστολής στο Κιλκίς καθώς και για το πολυσχιδές κοινωνικό έργο που επιτελούν στο νομό προς όφελος των εφέδρων αξιωματικών αλλά και του κοινωνικού συνόλου της περιοχής τους. Τιμητική πλακέτα απεδόθη και στον Δκτή της 71 Α/Μ ΤΑΞ "ΠΟΝΤΟΣ" κ. Π. Καπραβέλο για την φιλοξενία, προσφορά & συμπαράσταση του στον Σύνδεσμό μας.
¨Φορτωμένοι" με όλες αυτές τις εμπειρίες και παραστάσεις αποχαιρετίσαμε με συγκίνηση τα μέλη του ΣΕΑΝ Κιλκίς, τον Δκτή της 71 Α/Μ ΤΑΞ "ΠΟΝΤΟΣ" Τξχο κ. Π. Καπραβέλο για την άριστη και υποδειγματική φιλοξενία και υποδοχή τους και τους ευχόμαστε η Παναγία μας να τους έχει καλά να επιτελούν το έργο τους. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ευχαριστεί θερμά  τον Πρόεδρο κ. Κώστα Παπανικολάου & τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς, διότι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή διεξαγωγή της επίσκεψης του Συνδέσμου μας στο Κιλκίς.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου