Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα - Τιμητική Εκδήλωση της 1ης Στρατιάς για το Έτος Εφέδρων - Εθνοφυλάκων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα - Τιμητική Εκδήλωση που διοργάνωσε η 1η Στρατιά αφιερωμένη στο Έτος Εφέδρων - Εθνοφυλάκων στις 18/11/2017 στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης στη Λάρισα.
Καλεσμένοι στην ημερίδα ήταν Έφεδροι Αξιωματικοί  των Σ.Ε.Α.Ν από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας καθώς και εθνοφύλακες από την Μακεδονία.  Από τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας συμμετείχαν οι κ.κ. Καραδήμας Κων/νος, Σιαφάκας Βασίλειος, Δουμουσιάρης Μαργαρίτης και Παπαποστόλου Απόστολος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης ο οποίος και κήρυξε και την έναρξη της ημερίδας, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της 1ης Στρατιάς, Έφεδροι Αξιωματικοί και Εθνοφύλακες.
Η ημερίδα ξεκίνησε με ομιλία του Σχη (ΠΖ) κ. Παπαθανασίου Σπυρίδωνα με θέμα :"Ιστορική αναδρομή στο θεσμό του Εθνοφύλακα – Εφέδρου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα". Στην συνέχεια ο Ανχης(ΜΧ) κ. Γιαννουλάτος Γεώργιος αναφέρθηκε στο θέμα:"Έφεδροι εθνοφύλακες ήρωες στους αγώνες του Έθνους". Το λόγο πήρε μετά ο Εφ. Λγός(ΠΖ) του ΤΕΘ Καστοριάς με θέμα:"Η Εθνοφυλακή μέσα από τα μάτια ενός Εθνοφύλακα"
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας ακούστηκαν οι εξής ομιλίες. Από τον Δκτή του ΤΕΘ Δικαίων Ανχη (ΠΖ) κ. Βίκτωρα Βαϊκόπουλο με θέμα: "Ο Εθνοφύλακας στον 21ο αιώνα". Από τον Ανχη (ΠΒ) κ. Κωτάκο Κων/νο το θέμα: "Μοντέλα Εθνοφυλακής άλλων κρατών. Ο ρόλος της Εθνοφυλακής στις Ελληνικές ΕΔ και οι δυνατότητες της στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον".
Μετά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Απ. Βερέμης ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις βελτίωσης του θεσμού του Εφέδρου Αξιωματικού, εκ μέρους όλων των προέδρων των ΣΕΑΝ Θεσσαλίας, προτάσεις τις οποίες είχαν επεξεργαστεί πολύ μεθοδικά, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, όλοι οι πρόεδροι με τα Δ.Σ. των ΣΕΑΝ Θεσσαλίας πολύ καιρό πριν και τα εξέθεσαν στην ημερίδα αυτή για να μπορέσει στη συνέχεια η 1η Στρατιά να τα καταγράψει και να ενημερώσει την ηγεσία του ΥΕΘΑ.
Τέλος ο Δκτής του ΤΕΘ Καβάλας Ανχης (ΠΖ) κ. Γαϊτάνος Αναστάσιος παρουσίασε τις προτάσεις βελτίωσης του θεσμού Εθνοφυλακής.
Ακολούθησαν βραβεύσεις από τον Δκτή της 1ης Στρατιάς Αντιστάτηγο κ. Δημ. Ζερβάκη σε Εφέδρους Αξκούς των ΣΕΑΝ της Θεσσαλίας και Εθνοφυλάκων. 
Από τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας βραβεύτηκαν ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Εφ. Τχης (ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας, ο Εφ. Υπλγός(ΠΖ) κ. Μαργαρίτης Δουμουσιάρης και ο Εφ. Υπλγός (ΠΒ) κ. Παπαποστόλου Απόστολος.
Στη συνέχεια ακολούθησε παράθεση γεύματος από την 1η Στρατιά προς τους βραβευθέντες Εφ. Αξκούς και Εθνοφύλακες στην Λ.Α.Φ. Λάρισας.
Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑΝ Μαγνησίας ευχαριστούν θερμά τον Δκτή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ. Δημ. Ζερβάκη & το Επιτελείο του, για την πρόσκληση στην τιμητική αυτή εκδήλωση καθώς και την βράβευση των Εφέδρων Αξκών του ΣΕΑΝ Μαγνησίας που αποδεικνύει την αναγνώριση και προσφορά όλων των Εφέδρων Αξκών και των ΣΕΑΝ στην Πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου