Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας


Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα αλλά και έντονης συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας  στις 16/9/2017 και ώρα 11.00 π.μ. στον αύλειο χώρο του γραφείου του Συνδέσμου στη Ν. Ιωνία.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών όλων των Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού μας, με τον εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου, Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Δημτριάδος, π. Μάξιμο και τον Στρατιωτικό Ιερέα της 32 ΤΑΞΠΝ π. Δημήτριο Παπαστέργιο.
Στην συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου από τον Αιρετό Δήμαρχο Βόλου, τον ΑΔΦΒ & Δκτή της 32 ΤΑΞ/ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ & Α/ΓΕΣ, Τξχο κ. Ε. Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Εφ. Τχη(ΠΖ) κ. Κων/νο Καραδήμα.
Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών από τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ στον Αιρετό Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο για τις υποστήριξη και συμπαράσταση στην ανέγερση του μνημείου και στον ΑΔΦΒ & Δκτή της 32 ΤΑΞΠΝ Τξχο κ. Ε. Παπαδόπουλο για την πολύτιμη προσφορά της 32 ΤΑΞΠΝ στην διάθεση τιμητικού αγήματος, στρατιωτικής μπάντας και ηχητικής εγκατάστασης στη διάρκεια της τελετής.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί της Υφυπουργού Οικονομικών κας Αικ. Παπανάτσιου, του Περιφερειακού Συμβούλου εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Αιρετού Δημάρχου Βόλου κ. Αχ. Μπέου και του Προέδρου του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας κ. Κ. Καραδήμα.
Παραθέτουμε ενδεικτικά τον χαιρετισμό της Υφυπουργού Οικονομικών κας Παπανάτσιου Αικ.εκ μέρους της Κυβέρνησης:
"Μόνο περήφανη θα μπορούσα να νιώθω όπως και όλοι μας για τον τόπο μας - τη Μαγνησία-και τους ανθρώπους του που ήταν πάντα έτοιμοι να δώσουν ότι πιο πολύτιμο διέθεταν, την ίδια τη ζωή τους, προκειμένου να διατηρήσουμε την ελευθερία μας. Το μνημείο για τους πεσόντες εφέδρους αξιωματικούς του νομού Μαγνησίας οι οποίοι έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς τους ήρωες ενώ υμνεί ταυτόχρονα τον αγώνα του κάθε πατριώτη που χάθηκε, πολεμώντας για την ελευθερία. Η αγάπη τους για την ελευθερία και την Ελλάδα, η θυσία τους για την υπεράσπιση της δικής μας ελευθερίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας, αποτελεί για τη σημερινή και τις επόμενες γενεές φάρο και οδηγό για το πώς πρέπει καθένας να υπερασπίζεται τον τόπο και τα ιδανικά του.Και πρέπει να τους τιμήσουμε αγωνιζόμενοι σθεναρά σήμερα σε ένα ειρηνικό πλαίσιο για την περηφάνια και την ελευθερία του λαού μας.Κυρίες κύριοι, θέλω να εκφράσω τα θερμότατα μου συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας που είχε την πρωτοβουλία υλοποίησης του έργου και διοργάνωσης της σημερινής εκδήλωσης.Αιωνία ας είναι η μνήμη των ηρωικά πεσόντων. Σας ευχαριστώ".
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Εφ. Τχης(ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας είπε τα εξής :
"Πανοσ/τε αρχιμανδρίτη π. Μάξιμε, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας,κα Υφυπουργέ, κ. Βουλευτές, κύριε εκπρόσωπε του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αιρετέ Δήμαρχε Βόλου, κύριοι Δήμαρχοι των Δήμων του νομού μας, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, κυρίες/οι του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Α.Δ.Φ.Β. και Δκτά της 32 ΤΑΞΠ ως Εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ & Α/ΓΕΣ, κ. εκπρόσωπε του Δκτή της 1ης ΤΑΞΑΣ, κύριοι Δκτές των Μονάδων & Σχηματισμών του νομού μας κύριοι Δκτές των Σωμάτων Ασφαλείας, κ. των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Αεροπορίας και Σωμάτων Ασφαλείας, κ. Πρόεδρε των Εφεδροπολεμικών Ενώσεων, Αναπήρων & θυμάτων, Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας, κυρίες και κύριοι.
Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην σημερινή τιμητική εκδήλωση αποκαλυπτηρίων των πεσόντων εφέδρων Αξιωματικών του νομού μας.
Μεγάλη και σημαντική η σημερινή μέρα για το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και για ολόκληρο το νομό μας. Ο Σύνδεσμός μας ιδρύθηκε το 1945 και διανύει τον 72 χρόνο αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο του νομού μας. Ο θεσμός του Εφέδρου αξιωματικού ξεκινά το 1888 και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει χρυσές σελίδες δόξας στα πεδία των μαχών μιας και ο έφεδρος αξιωματικός ήταν αυτός που πήγαινε πάντα μπροστά δίνοντας το παράδειγμα σε κάθε επίθεση και ενθάρρυνε τους άνδρες που είχε υπό διοίκηση. Άξια ο εθνικός μας ποιητής και νομπελίστας Οδυσσέας Ελύτης, Έφεδρος ανθυπολοχαγός στον ελληνοιταλικό πόλεμο, εξήρε την γενναιότητα, το ήθος και την πυγμή των εφέδρων αξιωματικών που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, στο έργο του : «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας»,. Τιμήθηκε από την ΑΠΟΕΑ με το χρυσό Σταυρό μετά διπλώματος». Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο Ελύτης (9-11-1987) προς την ΑΠΟΕΑ γράφει μεταξύ των άλλων,: «Για την  δημόσια τελετή απονομής σας ευχαριστώ και σαν ποιητής και σαν συνάδελφος. Τα μέλη σας… πρέπει να ξέρουν ότι έχω πλήρη συνείδηση της σημασίας που έχει η πράξη αυτή. Σε όλη μου την σταδιοδρομία, τόσο κατά το διάστημα της στρατιωτικής μου θητείας όσο και της υπηρεσίας μου ως Ανθυπολοχαγού στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Αλβανίας, υπήρξα μάρτυς των τεραστίων υπηρεσιών και θυσιών που έχει προσφέρει στο Έθνος το Σώμα των Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών, και κατ’ επανάληψη στις συνεντεύξεις μου το έχω τονίσει. Το «Άσμα» μου άλλωστε – που γι’ αυτό, φαίνεται, είπατε τόσο συγκινητικά λόγια – υπήρξε μια συμβολική απόδοση τιμής στον κυριότερο συντελεστή της Νίκης, τον Έλληνα Έφεδρο Αξιωματικό που η οργάνωσή σας εκπροσωπεί».
Κυρίες και κύριοι Τιμούμε σήμερα στο χώρο αυτό τους Εφέδρους Αξιωματικούς του νομού μας που έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών σε όλους τους Απελευθερωτικούς Αγώνες του Έθνους, καθώς επίσης και τους εφέδρους αξιωματικούς, μεταξύ των 16 χιονοδρόμων του ΕΟΣ Μαγνησίας που στελέχωσαν το 1ο Τάγμα Χιονοδρόμων, το Δεκέμβριο του 1940, υπό τη διοίκηση του Ταγματάρχη Παπαρόδου, ανεγείροντας ένα λιτό και απέριττο μνημείο που θα θυμίζει σε όλους εμάς αλλά και στους νεότερους ότι οι αγώνες και οι θυσίες που έκαναν δεν πήγαν χαμένοι, ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, ότι σύνθημά τους είχαν το ρητό : Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστίν η πατρίς.

Κυρίες και κύριοι
Η ασίγαστη φλόγα του πατριωτισμού, ο πόθος και το πάθος για την ελευθερία, οδήγησε τους ήρωες έφεδρους αξιωματικούς, στην προσφορά της ίδιας τους της ζωής,  θυσιαζόμενοι, όπως τόσοι άλλοι αγωνιστές, στον βωμό της λευτεριάς και της εθνικής αποκατάστασης της πατρίδας μας και πρόσθεσαν το όνομα τους στο Πάνθεον των ηρώων μας.

«Ως εικονίσματα τιμής και δόξας το Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών θα θυμίζει στις σημερινές και στις μελλοντικές γενεές τις δικές μας ιστορικές ευθύνες που καθορίζουν το δικό μας χρέος τιμής προς την πατρίδα. Αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ήρωες μας, την ιστορία, την πατρίδα και το έθνος μας».
Ο Σύνδεσμός μας είναι ένας από τους 54 συνδέσμους της χώρας, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο Σύνδεσμό μας εγγράφονται έφεδροι αξιωματικοί που υπηρέτησαν στο Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.
Το 1993 το Μητρώο μελών του Συνδέσμου έφερε 2.500 εγγεγραμμένα μέλη, πολλοί από αυτούς υπήρξαν αγωνιστές, με πολλές τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια ανδρείας  στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους.
Επιτρέψτε μου πολύ σύντομα να αναφέρω το έργο του Συνδέσμου μας στην κοινωνία της Μαγνησίας.
Στην επιστράτευση τον Ιούλιο του 1974, εξαιτίας της απροκάλυπτης εισόδου των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, ομάδα  εφέδρων Αξιωματικών, έπειτα από σχετική διαταγή που τους εδόθη,  μετέβησαν στην εθνική οδό, στο ύψος του χωριού Σούρπη, από όπου προωθούσαν τους διερχόμενους επίστρατους με τα στρατιωτικά οχήματα στους προκαθορισμένους χώρους επιστράτευσης και με την συνδρομή της Δ.Ε.Η. και στρατιωτών έκοβαν τους ηλεκτρικούς στύλους και έτσι η εθνική οδός έγινε πρόχειρο αεροδρόμιο σε περίπτωση βομβαρδισμού του αεροδρομίου Αγχιάλου.
Σημαντική ακόμη υπήρξε η συμβολή των Εφέδρων Αξιωματικών οι οποίοι προσπάθησαν να ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τους σεισμούς το 1955 από τις πλημμύρες, όταν έσπασε το φράγμα του ποταμού Αναύρου στο ύψος της ομώνυμης συνοικίας. Μηχανικοί – εμπειροτεχνίτες – οικοδόμοι – ιατροί  όλοι μέλη του Συνδέσμου μας προσπάθησαν να επουλώσουν τις πληγές κατασκευάζοντας καi βοηθώντας  από τις ανωτέρω θεομηνίες. Δεν σταματά όμως εδώ η κοινωνική-εθελοντική προσφορά του Συνδέσμου μας στην κοινωνία της Μαγνησίας προς όφελος των πολιτών της.
-        Δενδροφυτεύσεις σε άλση, καμένες και αναδασωτέες εκτάσεις, σχολεία, & πάρκα.
-        Υδροχρωματισμούς σε σχολικές μονάδες του Βόλου & Αγριάς.
-        Περιπολίες (έφιππες, εποχούμενες και παράκτιες) για την πρόληψη και αποτροπή  πυρκαγιών σε όλο το νομό με ιδία μέσα και κόστος κάθε χρόνο από το Μάιο μέχρι και Αύγουστο.
-        Καθαρισμοί λιμανιών, ποταμών και ακτών.
-        Μαθήματα Α΄ Βοηθειών στα μέλη μας, στις ενορίες Ιερών Ναών της Μαγνησίας με την συνδρομή διασωστών του ΕΚΑΒ.
-        Λειτουργία εκθέσεων ενθυμημάτων του έπους 1940 σε Βόλο και Αγριά.
-        Έκθεση στρατιωτικών γραμματοσήμων.
-        Τίμησε στη ΛΑΦ Βόλου πολλούς εθελοντικούς συλλόγους της Μαγνησίας.
-        Παρακολούθησε  σεμινάρια πυρόσβεσης από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
-        Παρακολούθησε στρατιωτικές ασκήσεις, ύστερα από πρόσκληση των διοικητών της 32 ΤΑΞ/ΠΝ, στο πεδίο Βολής Γλαφυρών.
-        Παραχώρησε συλλογή ενθυμημάτων του έπους του 40 από μέλη που πολέμησαν, στην 32 ΙΜΑ για τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης στο χώρο της καθώς & την ίδια συλλογή δάνεισε  στην έκθεση για τα 70 χρόνια δημιουργίας του Σώματος του Ελληνικού Ιππικού, που έγινε με πρωτοβουλία της Δνσης Ιππικού -Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα.
-        Οργάνωσαν & Πραγματοποίησαν ομιλίες, διαλέξεις ειδικών ιατρών για τον καρκίνο του μαστού όχι μόνο στα μέλη μας αλλά και στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του νομού και ειδικά των γυναικών  της Φρουράς Βόλου με δωρεάν κλινική εξέταση στα ιατρεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας Βόλου, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.
-        Πραγματοποίησαν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης σε στελέχη των ΕΔ σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής.
-        Πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής μαζεύοντας & παραδίδοντας είδη ρουχισμού και αθλητικών ειδών για τα στρατευμένα  παιδιά ακριτικών περιοχών της χώρας.
-        Παρουσίασαν στα μέλη και σε παιδιά στελεχών  των Ε.Δ. στη ΛΑΦ Βόλου το παιχνίδι περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που ετοίμασε ο Δήμος Βόλου και η ΠΕΕΚΠΕ Μαγνησίας με θέμα :»Αλλάζω για το κλίμα».
-        Οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διαγωνισμό χειροτεχνίας-ζωγραφικής σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση, με θέμα: « Άλογο-Φύση-Άνθρωπος» σε μαθητές δημοτικού του νομού Μαγνησίας, όπου και βράβευσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας εκπαιδευτικούς και μαθητές.
-        Συμμετείχε στις συνεδριάσεις του άτυπου δικτύου εθελοντικών οργανώσεων και στις ενημερώσεις του δήμου Βόλου και της περιφέρειας για την τήρηση του προγράμματος δασοπροστασίας  του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και την προστασία & πυροεπιτήρηση μέσω περιπολιών  των περιαστικών δασών.
-        Συμμετείχε με ομιλίες στα πανελλήνια συνέδρια της Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών που έγιναν ανά την Ελλάδα.
-        Οργάνωσε διάλεξη - αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του εφ. Ανθυπίατρου του 1940 Ι. Πορλίγγα από την Πορταριά και του Μουσείου του Σαρανταπόρου στη Λέσχη Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς στο Βόλο.
-        Πραγματοποίησε ενημερωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο της Ι.Μ.Δ με θέμα «Εθελοντής εν Δράσει» με τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο Μανώλη Παυλή, όπου ανεδείκνυε το έργο όλων των εθελοντικών οργανώσεων και σωματείων του νομού μας για την προβολή, διάχυση & αναγκαιότητα του εθελοντισμού στην κοινωνία.
-        Προσέφερε κουβέρτες, είδη ρουχισμού & είδη στοματικής υγιεινής σε άπορες οικογένειες και σε καταστήματα κράτησης νέων του νομού σε συνεργασία με τον  Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.
-        Προσέφερε οπωροκηπευτικά είδη σε ενοριακούς ναούς για τα συσσίτια αγάπης σε άπορους συμπολίτες μας.
-        Συμμετείχαμε σε συνέδρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με εισηγήσεις μας  στην Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.
-        Στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου μας πραγματοποιήσαμε έκθεση Φωτογραφίας στη ΛΑΦ Βόλου από την θητεία των μελών μας Ε.Δ.
-        Οργανώσαμε  μουσικές εκδηλώσεις στη ΛΑΦ Βόλου την οποία αγκαλιάσαμε και ενισχύσαμε από την έναρξη λειτουργίας της, με την ευγενική υποστήριξη μας κας Κοντοπούλου και του μέλους μας κ. Βαϊνά .
-        Ήμασταν χορηγοί στο Πανελλήνιο Συνέδριο στο Βόλο με θέμα :  «Η εκπαίδευση Νεαρών παραβατών» υπό την αιγίδα μας Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
-        Δημιουργήσαμε σκοπευτική ομάδα εφέδρων αξιωματικών και πραγματοποιήσαμε μέχρι σήμερα δύο σκοπευτικούς αγώνες εφέδρων αξιωματικών στο Βόλο και την προοπτική να διοργανώσουμε σε ένα μήνα στο Βόλο τους Α΄πανελλήνιους σκοπευτικούς αγώνες εφέδρων αξιωματικών
-        Οργανώσαμε διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές πάνω σε ιστορικά & στρατιωτικά θέματα στην ΛΑΦ Βόλου.
Αλλά η παρουσία του εν εφεδρεία Έφεδρου Αξιωματικού στη ζωή του Έθνους  και η αποστολή του μέσα στην σύγχρονη Κοινωνία και Πολιτεία είναι εξ’ ίσου σημαντική τόσο εν καιρώ ειρήνης όσο και εν καιρώ πολέμου. Σύμφωνα με την πασίγνωστη φράση του Οϋίνστων Τσώρτσιλ ο Έφεδρος Αξιωματικός «είναι δύο φορές πολίτης… και στρατιώτης και πολίτης».
Μέσα στη σημερινή Κοινωνία η λειτουργία του είναι διπλή : του ελεύθερου και νομοταγούς πολίτη, πρώτα και του συνειδητού και υπεύθυνου στρατιώτη, ύστερα. Οι Έφεδροι Αξιωματικοί,  επιφορτίζονται με ένα σπουδαίο ρόλο: να αποτελούν αρράγιστη γέφυρα ανάμεσα στον πολίτη και τον στρατιώτη, να εναρμονίζουν αυτές τις δύο μορφές, να τις «συμφιλιώνουν», να τις κρατούν σε ένα διαρκή και γόνιμο διάλογο, σε μια συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για το καλό του Έθνους, του Λαού & της Κοινωνίας.
Κυρίες και κύριοι
Θα ήθελα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου να ευχαριστήσω από καρδιάς  τα μέλη του Συνδέσμου μας που έδωσαν από το υστέρημά τους χρήματα για την ανέγερση του μνημείου αυτού και μάλιστα σε διάστημα τριών μηνών,  γιατί πίστεψαν στην αναγκαιότητα ανέγερσής του καθώς και στο ηθικό χρέος που έχουμε σαν έφεδροι αξιωματικοί να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, πίστεψαν στα ιδανικά της πατρίδος μας και τα έβαλαν πιο πάνω κι από τη ζωή τους. Αυτούς τους εφέδρους αξιωματικούς τιμούμε σήμερα. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι το μνημείο αυτό ανήκει στους πεσόντες εφέδρους αξιωματικούς όλου του νομού μας, τιμά όλο το νομό μας αλλά και την πόλη που το φιλοξενεί.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο για την παρουσία και ευλογία του ,  επίσης τον Δήμο Βόλου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου  και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα έδωσαν την έγκρισή τους για την ανέγερση του μνημείου αυτού. Το μνημείο αυτό θα κοσμεί την πόλη και την ιστορία της, θα είναι το αντίδωρο της σημερινής γενιάς των εφέδρων αξιωματικών σε αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της πατρίδας μας, θα είναι αιώνιο μνημόσυνο στις ψυχές τους, ιστορική ευθύνη και νάμα στους αγώνες και τις θυσίες τους για μια Πατρίδα ελεύθερη.
Κ. Διοικητά της 32 ΤΑΞΠΝ, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι οι έλληνες έφεδροι Αξιωματικοί είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να στελεχώσουν και να βοηθήσουν τα μέγιστα στην πρώτη γραμμή την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Σας παρακαλώ να ενισχύσετε και να αναβαθμίσετε όσο μπορείτε το έργο και την αποστολή του ΣΕΑΝ που είναι αρκετά σημαντικός στις μέρες μας.
Σας ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία και βοήθειά σας για την διάθεση τιμητικού αγήματος και της τεχνικής υποστήριξης για την υλοποίηση των αποκαλυπτηρίων , την μπάντα της 1ης Στρατιάς, και όλους τους Δκτές Μονάδων & Σχηματισμών  του νομού μας.
θερμές ευχαριστίες αξίζουν σε κάθε ένα μέλος του Δ.Σ του ΣΕΑΝ Μαγνησίας για την βοήθεια που προσέφερε καθ’ όλη την διάρκεια της κατασκευής του μνημείου. Είναι επιστέγασμα σοβαρής κα επίπονης δουλειάς για να μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα αυτό. Τέλος ευχαριστούμε τους ανθρώπους που επιμελήθηκαν την δημιουργία του μνημείου την Μαρμάρων τέχνη κ. Γκαγκαμάνου  και την Στρανζοποιία Αφοί Λαζάρου καθώς την βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ για την χορηγία αναψυκτικών στο διήμερο εκδηλώσεων του Συνδέσμου μας.
Τιμή και δόξα στους Έλληνες Εφέδρους Αξιωματικούς, Ας μείνουν Αθάνατοι στη μνήμη μας. Σας Ευχαριστώ πολύ ".

Στεφάνια στο Ηρώον κατέθεσαν η Υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου Αικ. εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Εκτελών χρέη Δημάρχου Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου Αθ., ο ΑΔΦΒ & Δκτής της 32 ΤΑΞΠΝ Τξχος κ. Ε. Παπαδόπουλος εκ μέρους του κ. Α/ΓΕΕΘΑ & Α/ΓΕΣ, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Μαγνησίας, ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας, ο ΣΕΑΝ Λάρισας και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας.
Στην συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στην αύλειο χώρο της πλατείας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά όλα τα μέλη που συνέδραμαν οικονομικά και ηθικά ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο ετών και που για πρώτη φορά στο νομό μας υλοποιείται τέτοιο μνημείο αφιερωμένο στους εφέδρους αξιωματικούς του νομού μας, αλλά παράλληλα στο μνημείο αυτό θα τιμώνται και οι χιονοδρόμοι έφεδροι αξκοί που επάνδρωσαν το 1ο Τάγμα Χιονοδρόμων το 1940. (16 από αυτούς ήταν από τη Μαγνησία - Εφ. Αξκοί & οπλίτες), υπό την διοίκηση του Ταγματάρχη Παπαρόδου.












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου