Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Εκδρομή του ΣΕΑΝ Μαγνησίας στην Β. Ήπειρο




Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας και το τουριστικό γραφείο VIS TRAVEL διοργανώνουν :

 
(3ημ.) ΕΚΔΡΟΜΗ
  


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
 


23-25/09/2016



ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ-ΧΙΜΑΡΑ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ-ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 
1Η ΜΕΡΑ: ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ

 Αναχώρηση από το Δημαρχείο του Βόλου στις 06:00 π.μ. Μετά από μία στάση στην Καλαμπάκα, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Διέλευση στα σύνορα Μαυρομάτι και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, στους Αγίους Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Η σημερινή ονομασία προέρχεται από τον βυζαντινό ναό των Αγίων Σαράντα, του οποίου τα ερείπια σώζονται στον λόφο πάνω από την πόλη. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού η οποία χρονολογείται τον 7º - 6° π.χ. αιώνα. Προστατεύεται από τον διεθνή οργανισμό της UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.Χ., αγορά, γυμνάσιο κ.α. Επίσκεψη στο  Ιερό  του  Ασκληπιού  μέσα  σε  ένα  πανέμορφο  δάσος, υδροβιότοπο  στο  κέντρο  της  λιμνοθάλασσας.  Επιστροφή στους Αγ. Σαράντα Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΧΙΜΑΡΑ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

Μετά το πρόγευμα, θα πάμε στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, την ώρα της Θείας Λειτουργίας για σύντομο προσκύνημα. Στη συνέχεια διασχίζοντας στον δρόμο μας πανέμορφες γαλάζιες παραλίες και μικρά παραλιακά χωριουδάκια, φτάνουμε στην Χιμάρα,  περιοχή με σημαντικό ελληνικό πληθυσμό. Επίσκεψη στο παλιό χωριό όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την  Ορθόδοξη εκκλησία τον Αγίων Πάντων που έκτισε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και το ελληνικό σχολειό. Καφέ στην παραλία στο κέντρο της πόλης. Επιστρέφοντας για τους Αγ. Σαράντα, όπού θα σταματήσουμε  στο Κάστρο του Λεκούρση σε ψηλό λόφο, με θέα την πόλη των Αγ. Σαράντα,  απέναντι από την Κέρκυρα. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στον παραλιακό πεζόδρομο. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
3Η ΜΕΡΑ: ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ

Μετά το πρόγευμά μας, θα επισκεφθούμε τα ελληνόφωνα χωριά της Δρόπολης  και το  κεφαλοχώρι της, την Δερβίτσανη, όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου. Μετά θα πάμε στο Αργυρόκαστρο, πόλη –  προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα  της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Θα γνωρίσουμε από ψηλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το Αργυρόκαστρο με πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου, είναι μια πόλη - κόσμημα και το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, από το 2005. Τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο "ψηφιδωτό". "Κρεμασμένο" από έναν βράχο, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου "δένει" αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, σαν να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου. Γεύμα στις Περιαχάτες. Επόμενη επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων. Θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τους πεσόντες του έπους του 1940.  Ιερέας θα τελέσει τρισάγιο. Συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, (σύνορα, διατυπώσεις κ.λ.π) και μετά από μία ενδιάμεση στάση) θα φτάσουμε αργά το βράδυ στον Βόλο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  1. Υπερπολυτελές, καινούργιο λεωφορείο καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής σας.
  2. Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια σε κεντρικό, Α’ κατηγορίας  ξενοδοχείο στους Αγ. Σαράντα, στο SEA SIDE HOTEL.
  3. Δύο πλούσια προγεύματα.
  4. Δύο πλούσια δείπνα.
  5. Συνοδός – ξεναγός ΕΛΛΗΝΑΣ – ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ (μόνιμος κάτοικος των Αγ. Σαράντα).
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  7. Φ.Π.Α.

ΤΙΜΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 110 € !!!

 
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να απευθύνονται κατευθείαν στο γραφείο

VIS TRAVEL, και να ενημερώνουν τον πρόεδρο μας στο 6980203223 μέχρι 10/9/2016.
 
Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλ. 24210 31059-60 - Αντωνοπούλου 3 Βόλος - VIS TRAVEL


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου