Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Προσλαμβάνει 600 oπλίτες ο Στρατός Ξηράς



Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 600 μάχιμων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) αναμένεται να εκδοθεί έως τον Σεπτέμβριο, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η προκήρυξη αφορά προσωπικό με συμβάσεις διάρκειας τριών ετών και εντάσσεται στην πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Καμμένου, να ενισχύσει μέσα στο 2016 τις Ένοπλες Δυνάμεις με την ανακατάταξη 1.000 ήδη υπηρετούντων για βραχεία περίοδο χρόνου.
Αναλυτικότερα, η απόφαση προβλέπει την κάλυψη 600 θέσεων στον Στρατό Ξηράς, 200 στο Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία και αφορά οπλίτες οι οποίοι ήδη υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η πρώτη προκήρυξη που αφορά τον Στρατό Ξηράς προβλέπει την πρόσληψη 300 ατόμων στις Ειδικές Δυνάμεις, 160 ατόμων στο Πεζικό, 50 ατόμων στο Σώμα Τεθωρακισμένων, 60 ατόμων στο Πυροβολικό και από 15 άτομα στο σώμα Μηχανικών και στις Διαβιβάσεις, αντίστοιχα.
Όλοι οι ΟΒΑ θα προσληφθούν σε μάχιμα καθήκοντα («ειδικότητες μαχητή») σε μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο, της ΑΣΔΕΝ στα νησιά Αιγαίου και της Ι ΜΠ στην Μακεδονία. Δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους, ενώ οι έφεδροι εξαιρούνται του διαγωνισμού.
Υπενθυμίζεται πως οι οπλίτες που ανακατατάσσονται και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται ασφαλίζονται στον κλάδο συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΕΤΕΑΜ, έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτικοί, και τοποθετούνται και υπηρετούν το χρόνο της ανακατάταξης ή επανακατάταξης σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εκπληρώνουν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου