Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Βόλος – Π. Καμμένος: Ανάληψη έργου σε διεθνές επίπεδο από την 1η ΤΑΞ.Α.Σ.


Την ανάληψη ενός μεγάλου έργου σε σχέση με την εκπαίδευση όλων των μέσων ελικοπτέρων και των τριών σωμάτων αναλαμβάνει η αεροπορία στρατού ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται πολύ κοντά σε μια συμφωνία προκειμένου η επισκευαστική βάση της 1ης ΤΑΞ.Α.Σ. να αναλάβει ένα πολύ μεγάλο έργο σε διεθνές επίπεδο, που θα αναβαθμίσει τόσο την ίδια και το έργο που κάνει για την αεροπορία στρατού, ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα για ανάπτυξη στην περιοχή, θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την αμυντική δύναμη της χώρας.
Αυτά ανακοίνωσε σήμερα από το Στεφανοβίκειο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτη Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου.
kamenos 7
Τον κ. Καμμένο που έφθασε στις 10:15, υποδέχθηκε ο διοικητής της 1η Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, ταξίαρχος Ιωάννης Παπαναγνώστου ενώ συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αρχικά εψάλη η επίσημη δοξολογία στη συνέχεα διαβάστηκε η ημερησία διαταγή από τον ταξίαρχο Παπαπαναγνώστου και ακολούθησε ο χαιρετισμός του υπουργού.
kamenos 4
Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι η σημερινή είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής για τους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, εν καιρώ ειρήνης, αρκετών εξ αυτών. Τόνισε ότι η θυσία τους «θα μας φωτίζει και θα μας κατευθύνει στο δρόμο του καθήκοντος».  Εξήρε το έργο των πιλότων στους οποίου η πατρίδα εμπιστεύεται τα σύγχρονα και πανάκριβα οπλικά μέσα. «Εσείς είστε αυτοί που προσφέρετε στην πατρίδα, στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο ανεκτίμητες αξίες όπως η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας».
kamenos 8
Επισήμανε ότι ο πολίτης ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμέςπρέπει να νοιώθει ασφαλής και ότι το κράτος λειτουργεί. «Ασφάλεια σε τομείς όχι μόνο της άμυνας, αλλά και της πολιτικής προστασίας από κινδύνους όπως οι φυσικές καταστροφές, τα ατυχήματα, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί, οι πλημμύρες».
kamenos 6
Έκανε μνεία στα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων και των τριών κλάδων, που στην ουσία  ασκούν λειτούργημα προς όφελος της πατρίδας.
Επιπλέον ανακοίνωσε ότι από σήμερα και με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών αλλά και του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας καθιερώνεται επίσημα ως προστάτης της Αεροπορίας Στρατού ο προφήτης Ηλίας. «Σε λίγες μέρες θα έχετε και το εθνόσημο με τον προφήτη Ηλία , που θα μπορείτε να φέρετε επάξια στις στολές σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου