Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Κύπρο, στις εκδηλώσεις για την 55η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας



 




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη Λευκωσία, στις εκδηλώσεις για την 55η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:


«Χρόνια πολλά, εκ μέρους της Μητέρας Πατρίδος, για τα 55 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα, ο Κυπριακός Ελληνισμός, ο λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία, υπό την ευλογία της Εκκλησίας, γιόρτασαν μια ακόμα επέτειο.



Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν με αυτή τη μεγαλειώδη παρέλαση, την ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό, αλλά και την αποφασιστικότητα να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία.



Είναι ιδιαίτερη τιμή που για πρώτη φορά σήμερα παρέλασαν οι ήρωες του 1974, οι οποίοι δεν αναγνωρίστηκαν μέχρι τώρα ακόμα και από τη Μητέρα Πατρίδα. Αυτό αποτελεί καθήκον μας και θα το πράξουμε μαζί με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.



Θέλω να πω ότι ήταν σημαντικό το μήνυμα που πέρασε ο Πρόεδρος της  Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό που απαιτείται από όλους μας είναι η ενότητα του ελληνικού λαού, του Ελληνισμού - της Μητέρας Πατρίδας και του Κυπριακού Ελληνισμού - για να απαιτήσουμε δύο δίκαια αιτήματα: Το πρώτο είναι η άμεση απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων και το δεύτερο είναι η λήξη αυτής της κοροϊδίας των εγγυήσεων. Η Δημοκρατία δεν χρειάζεται ούτε εγγυήσεις, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις. Στις δημοκρατίες εγγυήτριες δυνάμεις είναι οι πολίτες και η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της.



Η διεθνής κοινότητα οφείλει πλέον να εργαστεί για μία δίκαιη λύση που θα ενώσει το νησί και που θα επιτρέψει μια επόμενη παρέλαση να γίνει στο Ριζοκάρπασο, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στα κατεχόμενα εδάφη. Να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα. Τότε μόνο θα έχει λυθεί το Κυπριακό.



Σας ευχαριστώ παρά πολύ για όλη τη φιλοξενία».


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ενώ επισκέφθηκε τον χώρο εκσκαφής του Nord Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.


 
 
 
Μόνο όταν η κυπριακή Δημοκρατία θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί παρελάσεις σε "Ριζοκάρπασο, Αμμόχωστο, Κερύνεια,και στα κατεχόμενα εδάφη,και να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα τότε μόνο θα έχει λυθεί το Κυπριακό" δήλωσε σήμερα ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος από την Κύπρο.
"Δεν χρειάζεται η Δημοκρατία εγγυήσεις, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις", τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, όπου βρίσκεται.
"Στις Δημοκρατίες, εγγυήτριες δυνάμεις είναι οι πολίτες και η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της."  
Σήμερα, ανέφερε, ο Κυπριακός Ελληνισμός, ο λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία, υπό την ευλογία της Εκκλησίας, γιόρτασαν μία ακόμα επέτειο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν με αυτή τη μεγαλειώδη παρέλαση, την ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό, αλλά και την αποφασιστικότητα να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία.
Ο ίδιος είπε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή που, για πρώτη φορά σήμερα, παρέλασαν οι ήρωες του 1974, «οι ήρωες του ’74 που ακόμα και από τη μητέρα πατρίδα δεν είχαν αναγνωριστεί μέχρι τώρα και αυτό αποτελεί καθήκον μας να το πράξουμε μαζί με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων».
Παράλληλα, σημείωσε ότι ήταν σημαντικό το μήνυμα που πέρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Αυτό που απαιτείται από όλους μας είναι η ενότητα του ελληνικού λαού, του Ελληνισμού, της μητέρας πατρίδας και του Κυπριακού Ελληνισμού, για να απαιτήσουμε δύο δίκαια αιτήματα» σημείωσε. «Το πρώτο είναι η άμεση απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων και το δεύτερο είναι η λήξη πλέον αυτής της κοροϊδίας των εγγυήσεων. Δεν χρειάζεται η Δημοκρατία εγγυήσεις ούτε εγγυήτριες δυνάμεις».
Τέλος είπε ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει πλέον να εργαστεί για μια λύση δίκαιη που θα ενώνει το νησί και που θα επιτρέψει μια επόμενη παρέλαση να γίνει στο Ριζοκάρπασο, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στα κατεχόμενα εδάφη, να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα. «Τότε μόνο θα έχει λυθεί το Κυπριακό» είπε χαρακτηριστικά.

Στην παρέλαση επιδείχθηκε το σύνολο των οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιεί η Ε.Φ., ενώ για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις έκλεψαν οι σχηματισμοί των Ειδικών Δυνάμεων. 

Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρέλαση των τμημάτων της Ε.Φ. και της ΕΛΔΥΚ:

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου