Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Kρίσεις ανώτατων αξιωματικών

Επιβεβαιώνοντας την σχετική πληροφόρηση του pronews.gr (διαβάστε σχετικά εδώ), το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σε κρίσεις ανώτατων αξιωματικών με αφορμή την μετακίνηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στις Βρυξέλλες ως προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και τοποθέτησε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου.
Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Στόλου.

Πρόκειται για μια λογική εξέλιξη αφού ο Αρχηγός ΓΕΝ Ε.Αποστολάκης, εκτός από εξαιρετικός επιχειρησιακός αξιωματικός (μέλος της ΜΥΚ), έχει πολιτική σκέψη και γνωρίζει σε βάθος όλα τα προβλήματα των ΕΔ. Και σε σχέση με το προκάτοχό του Μ.Κωσταράκο θεωρείται πιο "σκληρός" σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε βάρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Οτι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στις ΕΔ μετά την αποχώρηση του Μ.Κωσταράκου, ο οποίος αποδείχθηκε στην πορεία ένας καλός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρά το "ανώμαλο" της  επιλογής του με τα περί "απόπειρας πραξικοπήματος" της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:
«Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, Αρχηγός Στόλου.
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015».




Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου