Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ανακοινώσεις του ΣΕΑΝ Μαγνησίας

Αγαπητοί συνάδελφοι σας κοινοποιούμε μια ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Όποιος από εσάς θέλει να  παρακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα, μπορεί να απευθύνετε στην διεύθυνση και στα τηλέφωνα που γράφει παρακάτω η Ε.Ο.Δ. 

Σκοπός του ΣΕΑΝ Μαγνησίας είναι όποια από τα μέλη μας παρακολουθήσει επιτυχώς το ανωτέρω πρόγραμμα να μπορεί μετά να ενημερώσει τους συναδέλφους εφέδρους αξιωματικούς του ΣΕΑΝ Μαγνησίας για το πρόγραμμα που παρακολούθησε. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα παρακολουθήσετε το ανωτέρω πρόγραμμα στο e-mail του Συνδέσμου μας.( seanmagnisias@yahoo.gr )
 
Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας που θα γίνει το Φθινόπωρο, στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων του ΣΕΑΝ Μαγνησίας, στην Λ.Α.Φ.Βόλου (1945-2015), παρακαλούμε τα μέλη μας να μας φέρουν στο γραφείο μας από την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη και μέχρι τέλη του μήνα ( Δευτέρα-Πέμπτη 6-8 μ.μ.) πέντε με οκτώ φωτογραφίες τους από την θητεία τους στις Ε.Δ και οι οποίες θα επιστραφούν μετά το πέρας της έκθεσης.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και ενημέρωση μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του ΣΕΑΝ (http://seanmagnisias.blogspot.gr)

Επόμενη ενημέρωση θα λάβετε μέσω της ιστοσελίδας μας αλλά και μέσω μηνύματος για τον εορτασμό του Αγίου Νικήτα, προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών, που προγραμματίζει ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας

Κων/νος Γ. Καραδήμας
Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ)




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ.)


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μαγνησίας) διοργανώνει μέσα στο φθινόπωρο το 1ο  Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες. Οι Θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:

            - Μετεωρολογία

            - Α’ Βοήθειες

            - Τακτική Αεροδιάσωσης

            - Ορεινή Διάσωση (Τακτικές Αναρρίχησης & χρήση εξειδικευμένων υλικών)

            - Επιβίωση

            - Προσανατολισμός ημέρας & νύχτας

            - Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.)

            - Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.)

            - Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών

 

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί κάποιος  στο επιχειρησιακό δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Οι επιτυχόντες της βασικής εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν, να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ Μαγνησίας, να επιλέξουν ποιο/ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν και να συνεχίσουν  πλέον την πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας είναι ανοιχτό προς όλους ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ είτε θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ή ανήκουν ήδη σε κάποια άλλη ομάδα, είτε θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για προσωπική ωφέλεια (γνώσεις, αυτοδιάσωση κ.α.).

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί πιστοποίηση διασώστη βασικών γνώσεων από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

            Οι εγγραφές για το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης έχουν αρχίσει. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παραπάνω τηλέφωνα ή να επισκεφτείτε τα γραφεία μας Σπετσών 10, Νεάπολη Βόλος κάθε Τετάρτη 19:00-21:00μμ. (24210-63835 & 6945965913).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου