Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ



Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό, άνδρες και γυναίκες του Στρατού. Αναλαμβάνω σήμερα, κατόπιν απόφασης  του  ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διαδεχόμενος τον καταξιωμένο Στρατηγό Χρίστο Μανωλά, στον οποίο εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες όλων για την πολύτιμη προσφορά του και ταυτόχρονα τις εγκάρδιες ευχές για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

        Θεωρώ πρώτιστο χρέος να απονείμω τον οφειλόμενο χαιρετισμό στις Πολεμικές Σημαίες των Σχηματισμών και των Μονάδων μας και να αποτίσω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ένδοξους νεκρούς τους.

        Έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής αλλά και της ευθύνης και των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την ανάληψη των καθηκόντων μου, υπόσχομαι ότι θα εργασθώ άοκνα για να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

        Οδηγό και φάρο των ενεργειών μου, θα αποτελέσει ο Άνθρωπος και θα ασκήσω διοίκηση με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και δικαιοσύνη.

        Για την εκπλήρωση της αποστολής, πρωταρχικοί στόχοι θα είναι:

-      Η ενάσκηση χρηστής και ανθρωποκεντρικής διοίκησης από όλα τα κλιμάκια της ιεραρχίας, με ορθολογική χρησιμοποίηση του προσωπικού και των διατιθεμένων πόρων, τομέα στον οποίο υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης. Η με κάθε τρόπο συμπαράσταση στο προσωπικό, ώστε να διατηρηθεί ακμαίο το ηθικό. Έτσι θα μπορεί απερίσπαστο, να ξεπεράσει τις υφιστάμενες δυσκολίες και να εστιάσει στην εκτέλεση της αποστολής.

-     Η συνέχιση της προσπάθειας διατήρησης, σε υψηλά επίπεδα, της διαθεσιμότητας των κυρίων οπλικών συστημάτων και μέσων.

-      Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η ικανότητα άμεσης επέμβασης όπου και όταν απαιτείται.

-     Η διεξαγωγή ρεαλιστικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

-     Η εξέταση των υφιστάμενων σχεδίων επιχειρήσεων με πρακτικό πνεύμα και ρεαλισμό, ώστε να είναι απόλυτα εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη εφαρμογή τους.

-     Η υγεία και αρτιμέλεια του προσωπικού με συνεχή άσκηση ελέγχων.

        Από εσάς επιθυμώ, ευσυνειδησία, πίστη στην αποστολή και συνειδητή πειθαρχία. Ζητώ αυστηρή προσήλωση στο στρατιωτικό καθήκον, όπως άλλωστε το σύνταγμα, οι νόμοι, οι στρατιωτικοί κανονισμοί, επιτάσσουν.

Προσδοκώ σε έργο με ουσιαστικό αποτέλεσμα, αποφεύγοντας την άνευ σημασίας επίδειξη και προβολή, που στερείται πρακτικής αξίας και δεν συνάδει με το στρατιωτικό πνεύμα. Παραμένουμε στρατιώτες και ενεργούμε πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια, σεβόμενοι αλλά και αποδίδοντας λογαριασμό πρωτίστως στη συνείδηση μας και στον υφιστάμενό μας.

Εμπιστευθείτε τη φυσική σας ηγεσία, στρατιωτική και πολιτική, γιατί αυτοί σας ζουν καθημερινά, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν το έργο σας, βιώνουν τους κόπους σας, κατανοούν τις θυσίες σας και πασχίζουν για το καλύτερο δυνατό.  

Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε στην προσπάθεια μας. Δεν έχουμε άλλωστε το δικαίωμα ν’ αποτύχουμε και    ν΄απογοητεύσουμε αυτούς που μας έταξαν εδώ, αλλά και τους προγενεστέρους μας. Προς όλους αυτούς θα πρέπει να δώσουμε, με όλο το σεβασμό στο έργο τους και την εκτίμηση στο πρόσωπο τους, την υπόσχεση ότι θα εκπληρώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο μας. Ας παρακαλέσουμε ταπεινά το Θεό να μας αξιώσει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

        Τελειώνοντας σας καλώ να αναφωνήσουμε :

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ         


                                Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης

                                                        Αρχηγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου