Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ο Α/ΓΕΝ περιέγραψε ποιο θα είναι το μέλλον του ΠΝ

Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού περιέγραψε σήμερα ο Αρχηγός του Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ,στην ημερήσια διαταγή που διάβασε στην τελετή για την την εορτή του Αγίου Νικολάου ,στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. 
 
Ο Α/ΓΕΝ αναφέρθηκε στον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ , αλλά και στα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ που δοκιμάζονται εν πλω. Ανακοίνωσε την παραλαβή της πέμπτης πυραυλακάτου Super VIta και εξέφρασε αισιοδοξία ότι και οι δύο τελευταίες θα ναυπηγηθούν. Και τέλος ανακοίνωση την επανεργοποίηση πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P 3 Orion.
 
Χαρακτηριστικά ο Α/ΓΕΝ ανέφερε:
 
“Το Πολεμικό Ναυτικό με τις επιταγές της Κυβέρνησης και της Βουλής, ανέλαβε μια μοναδική, ακόμα και για τα διεθνή χρονικά, αποστολή, αυτής ουσιαστικά της διεύθυνσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να ολοκληρώσουμε και να παραλάβουμε τα υποβρύχια. 
 
Με απλές κινήσεις, μέσα από πολυσύνθετες όμως διαδικασίες, το πρόγραμμα προχωράει ακόμα καλύτερα από ότι περιμέναμε και εμείς οι ίδιοι στην αρχή. 
Έχουμε μια αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και ήδη τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ εκτελούν επιτυχώς δοκιμές εν πλω, ενώ τα άλλα δυο έπονται σύντομα.
 
Είναι βέβαιο ότι η ισχύς του Στόλου μας αυξάνεται με αυτά τα υποβρύχια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί τα καλύτερα συμβατικά υποβρύχια παγκοσμίως. Και το επιβεβαιώνω έχοντας την πλούσια εμπειρία από την επιχειρησιακή αξιοποίηση του πρώτου από αυτά – του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.
 
Παράλληλα, ο Στόλος μας θα ενδυναμωθεί σύντομα ακόμα περισσότερο, καθώς μετά από και πάλι μεγάλη προσπάθεια περιμένουμε σύντομα την πέμπτη πυραυλάκατο Super Vita από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες και στα άλλα δυο, υπερσύγχρονα πλοία, του προγράμματος, προκειμένου και αυτά να ολοκληρωθούν και να έρθουν σε σύντομο χρόνο.
 
Ένα άλλο σημαντικό θέμα, έχει δρομολογηθεί η επαν-ενεργοποίηση των πέντε υφιστάμενων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Η ολοκλήρωση και αυτού του προγράμματος θα μας ξαναδώσει μια δυνατότητα, η οποία είναι κομβική για θέματα επιτήρησης και επιχειρήσεων στο Αιγαίο, άλλα και στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε εθνικό όσο και σε συμμαχικό πλαίσιο.
 
Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Προχωράμε και διάφορα άλλα προγράμματα για την υποστήριξη του Στόλου μας όπως ο εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ, η υποστήριξη κινητήρων φρεγατών, πυραυλακάτων και ελικοπτέρων.
 
Όλα αυτά, τόσο η καθημερινή μας λειτουργία, οι αποστολές στο εξωτερικό και η ενίσχυση του στόλου, γίνονται πάντα με σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο και στο δημόσιο συμφέρον.
 
Ο κύριος παράγοντας που μας επιτρέπει να λειτουργούμε σωστά, το βασικό όπλο, ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος μας, είναι οπωσδήποτε το προσωπικό μας. 
 
Στελέχη άξια, εκπαιδευμένα, με υψηλό ηθικό και εμμονή στον σκοπό.
 
Τίποτα δεν είναι πάνω από τους ανθρώπους του Ναυτικού και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να το αποδεικνύουμε με πράξεις. 
 
Προσπαθούμε καθημερινά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, να παρέχουμε την απαραίτητη μέριμνα. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά την ίδρυση και λειτουργία τον τελευταίο χρόνο του υπερσύχρονου οδοντιατρικού κέντρου, την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων στέγασης, διάφορες δανειακές διευκολύνσεις και πολλά άλλα”.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου