Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ μιλά στο Onalert.gr


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη που έδωσε στο OnAlert και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε για την στάση της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, για το κύμα των παράνομων μεταναστών στη Συρία και για την απειλή του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Γενς Στόλτεντμπεργκ ερωτηθείς για το αν θεωρεί οτι η Κύπρος και η Τουρκία εχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης στην περιοχή απάντησε οτι “ Νομίζω ότι ο καθένας θα πρέπει να απέχει απο ενέργειες που θα μπορούσε να αυξήσουν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή ιδίως σε περιόδους όπως ειναι αυτή”, τονίζοντας οτι “τώρα είμαστε αντιμέτωποι με τόσες πολλές προκλήσεις και απειλές από την αστάθεια στη Συρία, το ISIL στο Ιράκ, αλλά και από τις προκλήσεις που βλέπουμε από μια πιο επιθετική Ρωσία στα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης”, που πρέπει να “επικεντρωθούμε σε αυτες τις απειλές”.

Το ζήτημα των παράνομων μεταναστών και του κύματος των μεταναστών απο χώρες της Μέσης Ανατολής και της Συρίας ηταν ενα κρίσιμο ερώτημα στο οποίο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε οτι “Η παράνομη μετανάστευση και τα θέματα της μετανάστευσης είναι πολύ σημαντικό για το σύνολο της Ευρώπης και ιδιαίτερα βέβαια για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία είναι κοντά στο σημείο όπου εισέρχεται ενας υψηλός αριθμός μεταναστών.”
Ο κ. Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε επίσης και στον νέο ρόλο του Δημήτρη Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες. Επιπλέον τόνισε οτι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δεν ειναι στρατιωτικό ζήτημα.

Το θέμα του Ισλαμικού Κράτους βρισκόταν πίσω απο όλα τα ερωτήματα κατα την διαρκεια της συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε οτι μόνο "οι αεροπορικές επιθέσεις δεν μπορουν να λύσουν το πρόβλημα” και τόνισε οτι "το ΝΑΤΟ ειναι έτοιμο να βοηθήσει το Ιράκ να αναπτύξει τις τοπικές του δυνάμεις εαν του ζητηθεί” σημειώνοντας “οτι πρός το παρόν δεν εχει υπάρξει κάποιο αίτημα για να αναπτύξει το ΝΑΤΟ κάποιο στρατιωτικό ρόλο στην περιοχή.¨

Δείτε την συνέντευξη και όλες τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για την κρίση στη Κυπριακή ΑΟΖ, τη στάση του ΝΑΤΟ προς του παράνομους μετανάστες και την απειλή του Ισλαμικού Κράτους. 
Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου