Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Εγκαίνια από ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλο του νέου Ελληνικού σχολείου Βουκουρεστίου



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ρουμανία, εγκαινίασε σήμερα το πρωί, Τρίτη 21 Οκτωβρίου, το νέο κτίριο του Ελληνικού Σχολείου «Αθηνά»(Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο).


Στη συνέχεια και αφού ξεναγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και τους υπόλοιπους χώρους των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Τους συνεχάρη για τις προσπάθειες τους και άκουσε τα αιτήματα και τα προβλήματα που του έθεσαν.


Μιλώντας στους μαθητές, ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι πάλι κοντά σας και είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση μου, γιατί αυτή την φορά σας βρίσκω στον καινούργιο σας χώρο. Αυτό το όμορφο σχολικό συγκρότημα που αγκαλιάζει μια ξεχωριστή γενιά Ελλήνων μαθητών. Παιδιών που ενώ μεγαλώνουν μακριά από την πατρίδα, χάρη στις προσπάθειες των γονέων και των δασκάλων τους, μένουν κοντά στο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα.


Πόσο μάλλον όταν  πρόκειται για ένα σχολείο όπως το δικό σας, που μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, επειδή επιδεικνύει σημαντικό έργο στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και στην καλλιέργεια και διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, συγχαίρω από καρδιάς όλους όσους συνετέλεσαν και συντελούν στη λειτουργία αυτού του σχολείου, τους γονείς και κηδεμόνες, τους δασκάλους και κυρίως τους μαθητές για την αγάπη τους για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό».


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε στη συνέχεια τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Ντράγκος Ζησόπουλο, αλλά και το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Βουκουρεστίου. Ενημερώθηκε για τις πολυποίκιλες δραστηριότητες τους, που αφορούν εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, παραδοσιακών χορών, την διοργάνωση κάθε χρόνο της Ολυμπιάδας ελληνικής γλώσσας, τις εκδόσεις στα ελληνικά και ρουμάνικα διαφόρων βιβλίων, αλλά και τις προσπάθειες που ξεκίνησαν για ανέγερση ελληνικού ναού στο Δραγατσάνι, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Ιερού Λόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου