Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

«Με όπλο τον Σταυρό στα πεδία των μαχών». Εκδήλωση της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Ιερέων στο «Πανταζοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας



του Βασίλη Δημ.Γεωργιόπουλου
Το Σάββατο 04 Οκτωβρίου 2014  και ώρα 19:00, η Διεύθυνση Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΣ, διοργανώνει στο «ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟ» Πνευματικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει, διάλεξη με τίτλο: «Με όπλο τον Σταυρό στα πεδία των μαχών. Η παρουσία και το έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913», παρουσίαση ανέκδοτου αρχειακού και φωτογραφικού υλικού που αναδεικνύει την αποφασιστική συμβολή των στρατιωτικών ιερέων στην εποποιία των Βαλκανικών πολέμων.

Ομιλητής της παραπάνω εκδήλωσης είναι ο Διευθυντής των Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΣ,  ο Στρατιωτικός Ιεροκήρυκας  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας  Μελέτιος  Κουράκλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείτε υπό την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου  Μεσσηνίας κκ. Χρυσοστόμου ΄Γ, την αιγίδα του 9ουΣυντάγματος Πεζικού «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» και την συμπαράσταση  του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναβάθμισης, παρουσίασης και ανάδειξης του έργου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου