Ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση αγοράς νέου περιπολικού πλοίου για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος. 
Πρόκεται για ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης (OPV), μήκους 58 μέτρων και τύπου DAMEN STAN PATROL 5509, ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα, καθώς ολοκληρώθηκε και υπογράφτηκε η σύμβαση για την αγορά του.
Το συνολικό κόστος της αγοράς ανέρχεται στα 28,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο ποσοστό από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.
Τα χαρακτηριστικά του είναι η αυξημένη ικανότητα διατήρησης πλεύσης υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η κατασκευασμένυη από χάλυβα γάστρα, η ειδικά σχεδιασμένη πλώρη τύπου Axe Bow. Υλικό της υπερκατασκευής του πλοίου θα είναι το αλουμίνιο και θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό επιτήρησης και συστήματα τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας. 
Ένα ακόμη πλεονέκτημά του, το  κεκλιμένο καθέλκυσης ταχυπλόου σκάφους που θα διαθέτει στην πρύμνη, καθώς και άνω γέφυρα. 
Ο πρότυπος σχεδιασμός του το καθιστά επιχειρησιακά κατάλληλο για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και εν γένει αποστολές στο πλαίσιο που επιτάσσει το γενικότερο έργο του Λιμενικού Σώματος στο σύγχρονο περιβάλλον. 
«Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας λόγω της συμβολής του στην ενδυνάμωση του στόλου του Λιμενικού Σώματος και την εν γένει διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων. O σύγχρονος και πολυδιάστατος ρόλος που καλείται το Λιμενικό Σώμα να διαδραματίσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα, καθώς και για την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από πάσης φύσεως απειλές, επιτάσσουν την αναβάθμισή του σε τεχνικά μέσα και αυτό πράττουμε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.