Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO ο ρώσος πιανίστας Ντένις Ματσούεφ

Με τον τίτλο του Πρέσβη Καλής Θελήσεως  τίμησε η UNESCO τον διεθνούς φήμης ρώσο πιανίστα Ντένις ΜατσούεφΗ απονομή του τιμητικού διπλώματος πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, παρουσία του Ματσούγιεφ, ο οποίος βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα όχι μόνο με την ιδιότητα ενός από τους πιο σπουδαίους μουσικούς του κόσμου, αλλά και ως πρόεδρος του Ιδρύματος «Νέα Ονόματα» το οποίο στηρίζει νέους και ταλαντούχους μουσικούς που δεν έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους.  
«Ο Ματσούεφ είναι ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς στη σύγχρονη σκηνή» δήλωσε η γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα κατά τη διάρκεια της απονομής του τίτλου τιμής. «Η  μουσική επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων  με πολλούς τρόπους . Το έργο του Ματσούεφ  υπέρ των νέων ταλαντούχων ανθρώπων είναι εξαιρετικής σημασίας για τη διεθνή διάλογο πολιτισμό» τόνισε η Μπόκοβα.
Από την πλευρά του ο τιμώμενος ρώσος πιανίστας δήλωσε συγκινημένος: «Αυτή η διάκριση αποτελεί  μεγάλη τιμή για το ίδρυμά μας, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας του.  Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε στηρίξει πάνω από 15.000 μοναδικά ταλαντούχους καλλιτέχνες. Η σημερινή τιμή από την UNESCO είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τη φετινή επέτειο».
Ο Ντένις Ματσούεφ ήταν από τους επιφανείς  λαμπαδηδρόμους της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ενώ τον απολαύσαμε στον ολυμπιακό ύμνο κατά την Τελετή Έναρξης αλλά και σε παράσταση στην Τελετή Λήξης. Υποστηρικτής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τεθεί δημόσια υπέρ της Μόσχας στο θέμα της Ουκρανίας και της προσάρτησης της Κριμαίας.
Ο  τίτλος του Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNESCO έχει απονεμηθεί σε πάνω από 50 διάσημους ηθοποιούς, καλλιτέχνες και  δημόσια πρόσωπα που συμβάλλουν στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των λαών, όπως ο ισπανός τενόρος Πλάσιντο Ντομίνγκο, ο γάλλος αστροναύτης Πατρίκ Μποντρί, ο γάλλος σχεδιαστής μοδας Πιερ Γκαρντέν, ο τούρκος συνθέτης, συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζουλφί Λιβανελί, η ελληνίδα πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου