Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Ρομανόφ: «Η Ρωσία δεν μπορούσε να αγνοήσει την Κριμαία»



«Παράλογη» χαρακτήρισε η μεγάλη δούκισσα Μαρία Βλαντιμίροβνα της Ρωσίας, επικεφαλής του οίκου των Ρομανόφ, την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία εξαιτίας της ένωσης με την Κριμαία.
Σε συνέντευξή της στη ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, σημείωσε πως «η επιβολή κυρώσεων που έχουν ανοικτά τον στόχο να προκαλέσουν ζημιά σε μια χώρα που πληροί όλες τις δημοσιονομικές και οικονομικές της δεσμεύσεις προς τους εταίρους της και κυρίως σε μια χώρα τόσο μεγάλη και ισχυρή όπως η Ρωσία είναι παράλογη».
Η περίπτωση της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που εντάχθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία στα τέλη Μαρτίου έπειτα από τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, «είναι μοναδική», πρόσθεσε.
«Οι ρωσικές αρχές δεν μπορούσαν να αγνοήσουν» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εκτίμησε η ίδια.
Ο οίκος των Ρομανόφ εξάλλου δεν ζητεί την αποκατάσταση της περιουσίας του στην Κριμαία, όπου παραθέριζε η τσαρική οικογένεια.
«Το όμορφο Παλάτι της Λιβάντια, που τόσο αγαπούσαν οι αυτοκράτορες Αλέξανδρος Γ’ και Νικόλαος Β’ (της Ρωσίας), καθώς και άλλα μέλη της δυναστείας μας, πρέπει να παραμείνουν στην ιδιοκτησία του κράτους», υπογράμμισε η Μαρία Βλαντιμίροβνα, κληρονόμος του Νικόλαου του Β’ που ζει στη Μαδρίτη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου