Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«απίστευτα χαμηλά».


Τα πληρώματα των μαχητικών F-4 Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν να ιπερίπτανται με τα αεροσκάφη τους απίστευτα χαμηλά, όπως άλλωστε τεκμηριώνονται από καμιά φορά αυτοί οι ελιγμοί στα κανάλια του You Tube. Τα πληρώματα των μαχητικών F-4 Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν να υπερίπτανται με τα αεροσκάφη τους απίστευτα χαμηλά, όπως άλλωστε τεκμηριώνονται από καμιά φορά αυτοί οι ελιγμοί στα κανάλια του You Tube. Ορισμένες φορές, τα πληρώματα της ΠΑ πετούν ακόμη πιο χαμηλά από το απλά «απίστευτα χαμηλά».
Αυτό τεκμηριώνεται από το πρόφατο περιστατικό με ένα Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, με κυβερνήτη τον πρώην υπασπιστή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υποδιοικητής στην Ανδραβίδα. Κατά την διάρκεια του ελιγμού χαμηλής πτήσεως στα 15-20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το F-4 πραγματοποίησε ένα «touch-and-go» με το αριστερό του ακροπτέρυγο. Στην θάλασσα! Το μαχητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο αργότερα στην Καλαμάτα, με ορισμένες μικροβλάβες.
«Γυμνάσου όπως θα πολεμήσεις»: Οι επικίνδυνοι ελιγμοί των τόσο χαμηλών πτήσεων είναι άκρως απαραίτητοι για τα πληρώματα της ΠΑ, όπως έτσι εξασκούνται να πετούν «κάτω» από τα εχθρικά ραντάρ. Για τους πιλότους των κυρίως παλαιότερων μαχητικών της ΠΑ, η τακτική αυτή είναι συμβόλαιο ζωής.
Το ότι η ασφάλεια πτήσεων είναι πρωταρχικό μέλημα των πληρωμάτων της ΠΑ, το ομολογεί η λίστα της ΠΑ για την επιβράβευση πράξεων, δραστηριοτήτων και ενεργειών του προσωπικού της ΠΑ, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου