Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

10-4-2014 η 44 η Ραδιοφωνική μας εκπομπή

Ο Σύνδεσμος μας κάθε ΠΕΜΠΤΗ από 12.30 έως 13.30  έχει εβδομαδιαία Εκπομπή με τίτλο ‘‘Εθελοντης  εν Δράσει‘‘ στους 104.00FM , στο διαδίκτυο θα μας ακούτε στο www.I.M.D Radio .gr  tel . 24210 93581 ή  μέσα από το δικό μας Blog " seanmagnisias" στο Google. 


                  η πρόεδρος Λαρίσης στο Κέντρο η πρόεδρος κα Ευθημιάδου (αριστερά)

            Φιλοξενούμενος μας αυτή την Πέμπτη 10-4-2014 
                    τη "Φιλοζωική Ομάδα Βόλου" 

Μιλούμε για το νεώτερο (δεύτερο) φιλοζωικό Σώμα εθελοντών -τριών  στην πόλη μας .
 Πρόεδρος η κα Μελπομένη Ευθημιάδου,  
               αντιπρόεδρος η κα Αγγελική Σκουλά και                           Γραμματέας η κα Γεσθιμανή Μελισσίδου.

Διανύσαμε χρονικά 90 λεπτά στην εκπομπή μας λαμβάνωντας πληροφορίες απο την κα Ευθημιάδου.

1.για την διαδικασία υγειονομικής περίθαλψης των αδέσποτων (εμβολιασμός ,στείρωση ,αντιλυσσικό κλπ) είναι μια σειρά απο μέτρα που οι εθελοντές εφαρμόζουν σε απόλυτη συνεργασία με το Δήμο Βόλου. 

2.Ο στόχος φέτος της Δημοτικής αρχής με την βοήθεια των φιλοζωικών εθελοντικών Σωμάτων είναι να υπάρχει περίθαλψη 500 ζώων στο 2014  αντι των 430 στο 2013 . Είναι άμεση ανάγκη οι ιδιοκτήτες σκύλων να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα δεν είναι τα "αδέσποτα"στα οποία εφαρμόζετε κατά νόμο κάθε μέριμνα .Αντίθετα τα οικόσιτα ζώα είναι αυτά που οι ιδιοκτήτες τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν και πολλές φορές μη μπορώντας να τα διαχειριστούν τα εγκαταλείπουν. 

3.Η κα Ευθημιάδου αναφέρθηκε στα τρία περιστατικά λύσσας στην Ελλάδα και στον άμεσο κίνδυνο εξάπλωσης από ζώα όπως η Κόκκινη αλεπού στις ορεινές περιοχές και στις παραμεθόριες ζώνες. Το κόστος του αντιλυσσικού εμβολίου δεν ξεπερνά τα 2 ευρώ ,ο νόμος το καθιστά υποχρεωτικό πλέον για του ποιμενικούς των κτηνοτρόφων. (πριν απο τη σφαγή των ζώων τους η κτηνιατρική υπηρεσία ζητα τα πιστοποιητικά του σκυλού τους.)
Αυτό είναι ένα μέτρο σε ότι αφορά τα ποιμενικά σκυλιά.
 

 .Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους στο face book στην ιστοσελίδα τους .
 Ο Σύνδεσμος μας προτρέπει στα μέλη και τους φίλους συμπολίτες να εμβολιάσουν τα κατοικίδια τους (σκύλο-γάτα ) διότι η πρόληψη είναι σωτηρία .




  
                                                 Εμμανουήλ Γ.Παυλής
εφεδρος Τχης (ΠΖ)
πρόεδρος ΣΕΑΝ Μαγνησίας 2009-2015
Παραγωγός της εκπομπής "Εθελοντής εν Δράσει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου