Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Καιρός να εγκατασταθεί η προτομή του Ταγματάρχη Αθανασιάδη Ιωάννη στο στρατιωτικό νεκροταφείο Νάουσας Αναρτήθηκε από τον Θόδωρο Ελευθεριάδη

Ο Ταγματάρχης Αθανασιάδης Ιωάννης έπεσε στον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο, τον Ιανουάριο του 1949, στις μάχες της Νάουσας. Ανώτερος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, του οποίου η προτομή υπήρχε μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980 στο Μουσείο, στο πάρκο της Νάουσας, το οποίο σήμερα στεγάζει το ΚΕΠ της πόλης. Από τότε καταχωνιάστηκε στις δημοτικές αποθήκες. Καιρός είναι να επανέλθει στον φυσικό της χώρο, στα στρατιωτικά νεκροταφεία της Νάουσας, όπου αναπαύονται δεκάδες πεσόντες υπαξιωματικοί και οπλίτες εκείνης της περιόδου, ακριβώς δίπλα στο κενοτάφιο  των μαχητών  του ΔΣΕ.
Ως σύμβολο συμφιλίωσης των Ελλήνων και ως ενθύμιο για τη νέα γενιά, η οποία έχει ξεχάσει δυστυχώς την φρίκη και την μανία του αδελφοκτόνου πολέμου.
Περιμένουμε ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΜΠ, μαζί με τον δήμαρχο της Νάουσας, να φροντίσουν ώστε να εγκατασταθεί η προτομή του Ταγματάρχη Αθανασιάδη στον φυσικό της χώρο, καθώς επίσης να αποκατασταθούν και οι ζημιές που έχει υποστεί το κενοτάφιο του στρατιωτικού νεκροταφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου