Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΑΣ: Συμβόλαιο εκατ. δολαρίων για την αμυντική βιομηχανία!

Ο εν λόγω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις ΗΠΑ μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών δοκιμών και αφορά τα πυρομαχικά 40L60 και στον οποίο συμμετείχαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), μαζί με την αμερικανική ΑΤΚ.
amyntika.gr : C 130 Gunship ΕΑΣ: Συμβόλαιο εκατ. δολαρίων για την αμυντική βιομηχανία!Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε δύο προμηθευτές – κατά πάγια πρακτική – για το πενταετές πρόγραμμα που περιλαμβάνει την προμήθεια 2 εκατομμυρίων βλημάτων. Η επιλογή ΕΑΣ-ΑΤΚ αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία αφού η κοινοπραξία εξασφαλίζει τουλάχιστον το 40% του προγράμματος, που αντιστοιχεί σε παραγγελίες – όπως προαναφέρθηκε – της τάξεως των 220 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πυρομαχικά των ΕΑΣ ήταν τα πρώτα που πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες από τον περασμένο Ιούνιο. Προς στιγμήν μάλιστα διαφάνηκε ότι ενδεχομένως θα ήταν και ο μόναδικός προμηθευτής για το σύνολο του προγράμματος.
Όμως, η επιλογή και δεύτερου προμηθευτή, είναι βέβαιο ότι οφείλεται στην κωλυσιεργία των Ελλήνων υπευθύνων να πάρουν τις αποφάσεις που απαιτούνται, ώστε να σταματήσει η φιλολογία αναπτύσσεται… ακατάσχετα περί ενδεχομένου κλεισίματος των ΕΑΣ. Ίσως είναι η πρώτη φορά που η αυτοκαταστροφική μας φύση στην Ελλάδα, δεν κατέληξε σε μέγα φιάσκο, αλλά ελληνική αμυντική βιομηχανία κατόρθωσε να αποσπάσει ένα πραγματικά ζωτικό για τη διάσωσή της συμβόλαιο.
Αν της δοθεί η ευκαιρία, με τις κατάλληλες συμμαχίες αλλά και αυτόνομα, προφανώς θα διεκδικήσει και άλλα,αφού τα παθήματα έγιναν μαθήματα… Κι όταν μιλάμε για «παθήματα» εννοούμε τις ευθύνες ΟΛΩΝ, από την παρασιτική – πελατειακή νοοτροπία της πολιτικής εξουσίας και την αδυναμία των εργαζομένων, με τη βοήθεια του αυτοκαταστροφικού και παράλογου στα αιτήματά του συνδικαλισμού, να διακρίνουν το που οδηγούσε η πορεία που χάραζαν κάποιοι.
Μια νοοτροπία κοινή σε όλα τα επίπεδα του κράτους, τα αποτελέσματα της οποίας τα βιώνουμε σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι ο τόσο συκοφαντημένος τομέας της αμυντικής βιομηχανίας του οποίου την αναπτυξιακή προοπτική – δυναμική δεν μπορούν πολλοί να αντιληφθούν, ότι θα είναι ο πρώτος που θα κάνει αυτό που το «defence-point.gr» έχει αποκαλέσει ως «επανάσταση της λογικής», δείχνοντας τον δρόμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου